Historiek

Kleintjes worden groot, zo is het ook gegaan met Park FC.

In 1966 is Park begonnen met een ploeg, spelende in coöperatief sportverbond.
2 jaar later, in 1968 sloot de club zich aan bij de KBVB in 3de Provinciale.
6962 werd het officieel stamnummer, blauw-wit de clubkleuren.
Het begon allemaal schuchter op het plein aan de kerk met als kleedkamers, de kelders onder de kerk. Stilaan kwamen er kleedkamers , al waren ze nog maar in hout en primitief in vergelijking met de lokalen die er nu staan.
Park beschikte over heel wat jeugd en wat voor een jeugd. Jeugdploegen in alle rangen werden opgericht en spoedig kwam de overwinningsroes voor Park FC. Praktisch ieder jaar werd er van dan af, één of andere ploeg als kampioen gevierd.
Al gauw kon het oude plein met zijn primitieve kleedkamers niet meer voldoen aan de groei van de club. Er werd uitgekeken naar andere locatie en die vond men langs de Palmenstraat.
In de zomer van 1973 schoten de bestuursleden met man en macht aan het werk om een kantine met kleedkamers te bouwen. Dit gebeurde met de steun en de medewerking van het Gemeentebestuur.
Er kwamen twee pleinen met parking, omheining, verlichting… alles erop en eraan..

Park was in het seizoen 72-73 in de laagste rangen beland omdat ze bij de laatste zeven eindigde toen 3de Provinciale in 3de en 4de gesplitst werd.
Vanaf 1974 werd er op de nieuwe terreinen gespeeld.
Ze brachten de nodige stimulans om 2x na elkaar te promoveren van 4de provinciale naar 2de provinciale. Die promotie naar 2de Provinciale werd afgedwongen op 23 mei 1976 via de eindronde. In dat jaar werd er nog gevierd want de club bestond 10 jaar, de finale van het Gewest Midden-Limburg werd gewonnen, de schaal van Limburg werd binnengehaald en voor de tweede opeenvolgende keer werd de wisselbeker Schevenels gewonnen.

In de jaren 80 en begin 90 leek de club zowat te fungeren als een ” liftploeg ” tussen 2de en 3de Provinciale. Promoties naar twee provinciale en degradaties naar derde provinciale volgden elkaar zowat op.
In 1981 degradeerde men na een zoveelste eindronde naar 3de.
Na een verblijf van een drietal jaren in 3de , konden de Parkjongens hun vertrouwd plaatsje in 2de weer innemen. Het was de eerste titel na 16 jaar. Jos Vandijck (nu afgevaardigde Eerste Ploeg) was de trainer.
Dit was slechts voor een jaar want in het seizoen 85-86 gingen ze weer de kelder in.
In 86-87 beleefde Park weer een fantastisch seizoen waarin men het grootst aantal punten behaalde van alle provinciale clubs van het land. En dit allemaal met eigen mensen.
Een mooie viering voor het 20-jarig bestaan .

De degradatie naar 3de kwam er in seizoen 91-92 maar in 92-93 kon men weer een topjaar beleven.
Park slaagde erin om naast de titel van het Eerste Elftal nog vijf kampioenstitels en twee vice-titels bij mekaar te voetballen.
Om de organisatie draaiende te houden werd de accommodatie verbeterd. Er werden nieuwe velden aangelegd en in de kantine kwam een aparte secretariaatsruimte.
Sinds het arrest Bosmans is het bergaf gegaan en belandde men opnieuw in de laagste reeks.

2004 – 2005: 5de plaats in 4de Provinciale B

2005 – 2006: Park haalt olv Benny Kurent de kampioenstitel in 4de provinciale A binnen.

Niet alleen de kampioenentitel werd gevierd maar ook de viering van het 40-jarig bestaan van de club werd niet vergeten.
Voor deze gelegenheid werd er een Galawedstrijd tussen Park en de Kampioenenploeg van KRC Genk seizoen 1998-1999 gespeeld.

2006-2007: Park eindigt op de 4de plaats in 3de Provinciale B

2007 – 2008: Park eindigt op de 5de plaats in 3de Provinciale B.

In derde deed Park het niet slecht want ze dwongen al meteen een plaats weg in de eindronde.

In het seizoen 2008-2009 werd de kampioenstitel binnengehaald in 3de Provinciale B en ook de Junioren A onder leiding van trainer Ronny Philippe mochten feesten.

2009 – 2010: Park kende een moeilijk seizoen in 2de Provinciale en eindigde op de 4de laatste plaats. Er moest pro forma aan een eindronde deelgenomen worden.
De U21, ditmaal o.l.v. Tony Satta, haalde weer de titel binnen..

(2010 – 2011) Jeugdhervorming: Park hehaalt het ‘Provinciaal Label” en mag met zijn jeugdploegen in de provinciale reeksen uitkomen.

Benny Kurent neemt na 5 seizoenen afscheid van Park. Roger Ilsbroux wordt de nieuwe hoofdtrainer.
Hij had zelf heel wat spelers van Schoonbeek meegebracht.
Omdat de resultaten uitblijven, wordt Ilsbroux eind november 2011 vervangen door Didier Gumienny.
Mimmo Bongiovanni, gerechtelijk corespondent van de club,neemt ontslag en wordt vervangen door Sandro Campugiani.
Park eindigt op de voorlaatste plaats in het klassement en zakt terug naar 3de Provinciale.
Seizoen 2011 – 2012 : eindronde plaats voor Park.
Prov. U13 olv trainer Fouad Bennessar worden Provinciaal Kampioen.
Seizoen 2012 – 2013 : Trainer Didier Gumienny wordt vervangen door Michel Meccio.
Via de eindronde stijgt Park naar 2de Provinciale.

Kampioen 2012-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seizoen 2013-2014: Park kan zich handhaven in 2de Provinciale
Seizoen 2014-2015: Park behaalt het 2de eindrondeticket maar gaat onderuit tegen Landen.

Einde seizoen 2015 start Park FC weer aan een  nieuw hoofdstuk…Onze oude kantine wordt vervangen door een volledig nieuw complex. Mooie grote kleedkamers  op het gelijksvloer. Op het eerste verdiep, een mooie maar vooral grotere kantine en op het tweede verdiep onze eigen feestzaal “ Palmenpark”.                                                                                                                                         De werken zijn gestart op 4 mei 2015 en op 22 augustus 2015, hebben wij de opening mogen vieren met tal van randactiviteiten, muziek , drank en een hapje…
Dit project hebben wij kunnen realiseren met steun van het gemeentebestuur en de firma Preton en onze architecte, Carine  Driesmans.

Seizoen 2015 – 2016

Prov. U15 olv Ronny Philippe en Prov. U21 olv Steven Leduc werden lentekampioen in hun reeks

kampioen website
Kampioen website

Eerste Elftal eindigt op de 7de plaats in 2de provinciale A.  Afscheid van trainer Michele Meccio Eerste Elftal.  Hij wordt opgevolgd door Sylvio Garcia.

Meccio afscheid web

27 augustus 2016:  viering 50-jarig bestaan van de club.  Nieuwe naam en logo: KFC Park Houthalen

Seizoen 2016  – 2017

Park speelt op de laatste speeldag Kampioen in 2de Provinciale B en gaat voor het eerst in haar bestaan naar 1ste Provinciale.

 

 

 

 

 

 

Seizoen 2017 – 2018

Park heeft na 7 wedstrijden nog geen enkel puntje in 1ste provinciale kunnen vergaren.  Sylvio Garcia en Park beslisten in onderling overleg op een einde te maken aan de samenwerking.
Op 17 oktober 2017 wordt Mathieu Mertens de nieuwe hoofdcoach van KFC Park Houthalen

 

 

 

 

 

Klik hier voor oude krantenknipsels.