FC Park 0 2 RC Mechelen
Donderdag 31 mei om 20 uur
Interprovinciale eindronde
Favoriet Racing Mechelen maakte zijn rol waar in poule B en mag zondag naar Oostkamp voor de finale van de interprovinciale eindronde met als inzet een ticket naar de derde amateurklasse. De kans is groot dat beide ploegen promoveren, maar zolang de situatie van SK Lierse niet bekend is moet de finale gespeeld worden. Racing Mechelen zou dan zijn verloren plaats van vorig jaar meteen weer innemen in de amateurklasse.
PARK HOUTHALEN RC MECHELEN

0-2

Voetbal interprovinciale eindronde

De match zelf had mede door de hitte wellicht geen hoogstaand niveau. De ruim 1200 opgekomen toeschouwers zagen dat het eerste kansje voor de bezoekers was. Dondo-Ndubo besloot in de derde minuut te zacht in de handen van doelman Jeurgen. Nadien nam Park Houthalen het initiatief in handen en dat leverde een achttal hoekschoppen op, maar zonder echt doelgevaar. Van Hoegée zag zijn schot afgeblokt (6′) en even later schreeuwde de thuisaanhang om een strafschop voor een te lichte fout op D’Arnese. Net voorbij het kwartier kopte De Man de zoveelste hoekeschop naar doel, maar doelman Ledent was attent. De bezoekers hadden aan de overzijde wel meteen succes bij de eerste hoekschop van Luckermans. Wout Kerckhofs mocht de 0-1 voorbij de slecht uitgekomen Jeurgen binnenkoppen. Even later had Racing-doelman Ledent opnieuw een goede safe in huis op een kopbal van De Man om de thuisploeg van de gelijkmaker te houden. Vlak voor de rust moest thuisdoelman Jeurgen dan weer al zijn kunnen tonen om een pegel van Fontaine uit de kruising te ranselen. Rusten gingen we dus met een gevleide 0-1 voor de bezoekers.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In het vierde kwartier waren het de bezoekers die de wet dicteerden, maar dat overwicht werd niet omgezet in doelkansen. Op het uur dan stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster. D’Arnese ging op snelheid door en leverde een perfecte voorzet af op de jonge Kyle Vangronsveld (18), maar die knalde de reuzenkans van binnen de kleine backlijn onbesuisd over de kruising. De thuisploeg nam vanaf dan het spel opnieuw over en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De veel goede wil en inzet van de thuisploeg werd echter niet beloond. Het was integendeel Luckermans die aan de overzijde de 0-2-eindstand vastlegde.

Doelpunt: 26′ Kerckhofs (0-1).en 81′ Luckermans (0-2).

Bron: HBVL

Close Box

Please enter your username or email address.
You will receive a link to reset the password via email.