KV E. Aalter 3 3 FC Park
Zondag 27 mei om 15 uur
Interprovinciale eindronde
Park Houthalen pakte een punt op het veld van Eendracht Aalter en blijft in de race voor de promotie. Winst tegen Racing Mechelen op de slotdag betekent de groepswinst in de poule.
Interprovinciale
eindronde

Toch doorspartelden de Limburgers een moeilijke middag, want al bij al werden zij niet onaardig beloond.

Houthalen kwam wel meteen dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van Lucassen belandde op de lat. Nog in het openingskwartier haalde Gysmans Van Autrève onderuit, maar die laatste trapte de logische strafschop binnen het bereik van doelman Jeurgen. Vijf minuten later herhaalde het scenario zich. Gysmans was andermaal de boosdoener, Van Autrève opnieuw het slachtoffer, maar Persan trapte de strafschop nu wel binnen.

Het bleef in die eerste helft een duel met een hoge intensiteit, maar met weinig kansen. Op slag van rust kwam de gelijkmaker toch op het bord toen De Man goed afwerkte.

Na de rust klom Houthalen zelfs op voorsprong. Dit keer zorgde De Man voor de voorbereiding en duwde Van Gronsveld binnen. Aalter had niks meer te winnen of te verliezen, maar toonde wel mentale veerkracht. Singeot stuurde Persan in het straatje en die stelde met een knappe lob gelijk. Even later kreeg Persan zelfs de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar Jeurgen raakte nog net bij zijn lob.

Houthalen zorgde via een vrije trap van De Man voor dreiging, maar Van Hende was bij de les. Acht minuten voor het einde klom Houthalen op voorsprong. Grossi dropte de bal in de zestien en daar kopte De Man binnen. Aalter wou voor eigen publiek niet verliezen en zette alles op alles. Bij een voorzet van Notebaert kon Persan de bal overhoeks binnenkoppen. In de blessuretijd liep Aalter nog storm, maar het bleef bij een billijk gelijkspel. Houthalen en Mechelen vechten donderdag in een onderling duel uit wie zich tot poulewinnaar kroont.

Doelpunten: 16′ Persan (1-0), 45′ De Man (1-1), 46′ Van Gronsveld (1-2), 53′ Persan (2-2), 82′ De Man (2-3), 90′ Persan (3-3). (DLK

Bron: HBVL

Close Box

Please enter your username or email address.
You will receive a link to reset the password via email.